Pastís de nous pecanes (Pecan Pie)



Feia temps que em cridava l'atenció aquest pastís d'origen americà, per la bona presència que té i principalment perquè no puc resistir-me a les nous pecanes. És consumida principalment durant les celebracions d'acció de gràcies i Nadal, però per descomptat qualsevol excusa és bona.
Acostuma a incloure diversos tipus de sucre, xarops, melassa, etc., barrejat amb ous per formar una espècie de crema pastissera a la qual s'incorpora nous pecanes.
Vaig veure aquesta recepta al New York Times i em vaig disposar a fer-la, canviant les proporcions d'alguns ingredients, més que res perquè no sigués tan dolça.


ngredients per a la pasta brisa

220 g de farina de pastisseria
160 g de mantega
125 ml d'aigua molt freda
1 pessic de sal

Ingredients per al farciment

50 ml de melasses
50 ml de mel
140 de sucre
60 ml de mantega fosa
4 ous
1 rajolí de whisky o bourbon
1 culleradeta d'extracte de vainilla o sucre avainillat
1 pessic de sal
300 g de nous pecanes triturades molt fines
150 g de meitats de nous pecanes

Preparació de la pasta brisa

Encendre el forn a 200 C

En un recipient posar la farina juntament amb la mantega tallada en cubs petits. Treballar els ingredients amb els dits (no amb les mans) fins que sembli pa ratllat. No cal que quedi molt ben barrejat, de fet, és millor.

Fer un forat al centre de la massa i incorporar l'aigua barrejada amb un pessic de sal. Enfarinar la taula de treball lleugerament i formar una bola.

Amb l'ajuda d'un corró estendre la massa fins a obtenir un cercle d'uns 3 mil·límetres de gruix, ha de ser prou fort per aguantar el farciment.

Folrar amb paper de forn un motlle desmotllable d'uns 20 cm de diàmetre i cobrir el fons i els costats amb la massa preparada.

Deixar reposar a la nevera durant al menys 2 hores o al congelador durant uns 20 minuts.

Un cop la massa estigui molt freda, punxar el fons amb una forquilla, cobrir-la amb paper de forn o alumini i posar pes a sobre usant llegums secs per evitar que el fons pugi i formi bombolles.

Enfornar 20 minuts, fins que la massa s'hagi fixat, després treure els llegums secs, el paper de forn o alumini que cobreix la base i enfornar durant 10 minuts més.

Eliminar de l'forn i deixar refredar mentre preparem el farciment.

Preparació de l'farciment

Escalfar el forn a 140 C

En un bol i amb l'ajuda d'unes varetes barrejar la melassa, mel, sucre, la mantega fosa, els ous i afegir un rajolí de whisky o bourbon. Afegir la vainilla i sal.

Incorporar les nous pecanes triturades i abocar aquesta barreja sobre de la massa que tenim reservada.

Amb cura cobrir aquesta crema amb les meitats de nous pecanes començant per fora fent cercles i anant cap al centre.

Enfornar de 50 a 60 minuts, fins que el centre estigui ferm i a l'introduir un escuradents surti net. Si les nous pecanes es dauren massa enmig de la cocció cobrir amb paper d'alumini.

Deixar que el pastís es refredi completament.
.

Comentaris