Pa de pessic de plàtan especiat amb glacejat de llimona

Els caps de setmana tendeixen a ser mes tranquils el que comporta a menesters més plàcids que durant la setmana, com el plaer de preparar rebosteria.

En el fruiter de la taula hi havia una quantitat important de plàtans arribant als seus dies finals i encara que a casa ens agradin bastant, no crec que poguéssim haver-los menjat tots.

Així, em vaig disposar a preparar un pa de pessic de plàtans. Sempre és benvingut tenir alguna cosa dolça per apaivagar un antull, o acompanyant un cafè per esmorzar o berenar.

La meva parella em va dir que trobava a faltar els melindros que preparava la seva mare ja que tenien la particularitat que els plàtans estaven tallats en trossets, i no aixafats i fets puré. Aquesta tècnica té la particularitat que el pastís queda més sucós i fa més difícil que es ressequi durant l'enfornat.

Indubtablement es poden variar les espècies a l'gust, o llevar-les, utilitzar llimona ratllada, vainilla, taronja i canyella i un llarg etcètera 




Ingredients
 
270 g de farina 
125 g de sucre morè 
1 culleradeta de llevat 
1 pessic de sal 
5 plàtans madurs de mida mitjana 
60 ml de iogurt natural 
80 ml d'oli d'oliva suau (arbequina és ideal) 
2 ous grans 
1 cullerada de canyella en pols 
1 culleradeta de gingebre en pols 
3 o 4 claus d'olor 
1 mica de nou moscada 
1 culleradeta d'extracte de vainilla glacejat 
120 g de sucre blanc o morè 
El suc de ½ llimona 
½ culleradeta d'extracte de vainilla 

Preparació 

Encenre el forn a 180° C i col·locar una reixeta al centre. 

Greixar un motlle de bescuit 23 cm de diàmetre o equivalent. En un bol gran, barrejar la farina, el sucre, llevat, sal i barreja d'espècies.

En un bol gran, barrejar la farina, el sucre, llevat, sal i barreja d'espècies.

En un altre bol xafar 4 plàtans de manera que quedin trossets, o si es prefereix tallar-los a trossets petits perquè el pa de pessic tingui textura un cop fet. Afegir l'oli d'oliva, els ous, iogurt i la culleradeta d'extracte de vainilla. Afegir la barreja de farina i sucre anterior i amb l'ajuda d'una espàtula barrejar amb cura.

Tallem el plàtan que ens queda al llarg i després per la meitat i el col·loquem al fons de el motlle prèviament greixat i enfarinat perquè no s'enganxi.

Abocar la barreja anterior en el motlle. Enfornar aproximadament durant 50 minuts. Volem obtenir un pastís amb un bell color daurat, però a el mateix temps conservar la humitat del mateix.

Un cop fornejat, transferir el pa de pessic a una reixeta perquè es refredi durant uns 10 minuts.

Mentre el pastís s'està refredant, preparar el glacejat. En un bol, barrejar el sucre i el suc de llimona fins que quedi ben integrat. Quan el pastís estigui completament fred, abocar el glacejat sobre el pastís, ajudant-se amb una espàtula.

Servir.


Comentaris