Hamburgueses de remolatxa i formatge d'ovella

El bulgur es pot substituir per qualsevol altre ingredient que proporcioni una mica de cos; sèmola, flocs de civada o nous picades no massa fines. És qüestió d'anar provant o del que es tingui a mà.

M'agrada especialment acompanyar les hamburgueses amb maionesa casolana, feta amb all i oli d'oliva, juntament amb algunes fulles d'amanida, però també resulta deliciós amb iogurt barrejat amb tahini a què se li pot afegir all perquè tingui un gust més contundent.


Ingredients per a unes 6 o 8 hamburgueses, depenent de la mida

4 remolatxes de mida mitjana
150 g de bulgur integral
1 ceba petita
2 grans d'all
200 g de formatge d'ovella tendre
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
2 ous
1 manat d'alfàbrega fresca picada
Sal i pebre

Acompanyaments: a l'gust

Posar el bulgur integral en un bol amb aigua bullint just fins a cobrir-, tapar i reservar durant una mitja hora perquè el bulgur s'hidrati. Ha de quedar tirant a sec.

Pelar i ratllar les remolatxes i les cebes, afegir l'all picat i barrejar. Incorporar el formatge d'ovella esmicolat, oli d'oliva, ous, alfàbrega, sal i pebre.

Afegiu-hi el bulgur i amalgamar tots els ingredients, deixar reposar una altra mitja hora. Aquest pas és important ja que ajuda a que les hamburgueses retinguin la seva forma.

Formar les hamburgueses de la mida desitjada, si la massa no és massa compacta afegir una mica de farina. Fer les hamburgueses, a la graella en una paella amb oli d'oliva, durant 2 o 3 minuts per cada costat o fins que estiguin daurades.

Servir amb panets d'hamburguesa i acompanyaments a el gust, amb amanida, patates fregides, alvocat, etc.

Comentaris