Pa de plàtan i nous

Aquest pa de plàtan és una mica diferent, en comptes d'usar llevat químic, com habitualment faig amb els pans o pastissos de plàtan, volia provar usant llevat de forner, i així ho vaig fer.



Ingredients

340 g de farina (barreja d'espelta i integral)
2 cullerades de sucre morè
1 culleradeta de llevat instantània de forner o l'equivalent en laevadura fresca; uns 15 grams
1 ou
25 g de mantega a temperatura ambient o un oli suau, per exemple oli d'arbequina. 
100 ml de iogurt
1 plàtan
50 g de nous
1 pessic de canyella en pols
1 pessic de sal

Preparació


Poseu les farines en un bol fent un forat al centre. Afegiu el sucre, el llevat, l'ou, l'oli o la mantega, el iogurt i el plàtan prèviament aixafat amb una forquilla. Barregeu tots els ingredients fins que tota la farina s'absorbeixi i la massa formi una bola. Si la massa sembla molt dura i eixuta, afegiu-hi una mica d'aigua fins que sigui suau i flexible.

Escampeu farina sobre el taulell, poseu la massa a sobre i pasteu-la afegint més farina, si cal, fins aconseguir una massa que sigui suau i flexible. Continueu amassant uns deu minuts més. Unteu amb oli lleugerament un recipient gran i poseu-hi la massa que ha d'extar en coberta d'oli. Cobriu el recipient amb film transparent o un drap de cuina.

Deixau que fermenti a temperatura ambient d'1 hora i mitja a 2 hores, o fins que la massa hagi doblat el seu volum.

Quan la massa estigui a punt, donau-hi forma de pa. Aquest cop vaig fer tres panets que després vaig ajuntar però també es pot fer tres talls a la part de sobre de la massa. Humitejar la massa lleugerament amb oli i tornar a cubrila amb film transparent o un drap de cuina.

Deixau de nou a que torni a doblar el seu volum, trigarà d'una hora a hora i mitja.

Introduiu el pa al forn prèviament escalfat a 200 C i enfornar un mitja hora, girant a mitja cocció perquè es cogui igual per tots costats. El pa ha de quedar daurat i sonar buit a l'colpejar-ho lleument per sota.

Quan el pa estigui fet, retireu-lo immediatament de la safata i deixeu que es refredi sobre una reixeta durant una hora, com a mínim, abans de tallar-ho.

Comentaris