Fish and chips (Peix i patates rosses)

Fish and chips és una recepta tradicional de bacallà fresc i patates fregides. Es consumeix primordialment com a menjar per emportar i als pubs, antigament s'embolicava en paper de diari. Per extensió també és popular a Austràlia, Nova Zelanda i Canadà.

La costum catòlica de no menjar carn els divendres segueix influint els hàbits alimentaris dels britànics, sent aquest dia el tradicional per menjar peix amb patates fregides.



Ingredients

240 g de farina
3 cullerades de bicarbonat de sodi
270 ml d'aigua molt freda
900 g de patates
Oli per fregir
4 filets de bacallà fresc
Salsa tàrtara, per servir
Sal i pebre

Preparació

Per fer l'arrebossat barregem la farina, un pessic de sal, bicarbonat i l'aigua molt freda. Mantenim aquesta barreja molt freda
.
Pelar i tallar les patates per fer fregides. Abocar oli en una paella profunda, fins que cobreixi un terç de la paella i escalfar l'oli a foc mitjà / alt.

Fregim les patates durant uns cinc minuts, fins que estiguin tendres però sense que agafin color. Les traiem i escorrem l'excés d'oli.

Per fregir el peix escalfem oli en una altra paella a foc alt. Salpebrem els filets de bacallà, els arrebossem en la massa i els fregim fins que estiguin cruixents i daurats. Els escorrem en paper de cuina per dos costats.

Elevem la temperatura de l'oli de les patates fregides a foc alt i les fregim per segona vegada durant un parell de minuts fins que quedin cruixents i daurades.

Les traiem de la paella amb un escorredor donant-los una sacsejada per eliminar l'excés d'oli, les escorrem sobre paper de cuina i finalment les salem.

Servim immediatemente amb la salsa tàrtara. S'acostuma a acompanyar de pèsols frescos o en puré de pèsols secs.

Recepta de Rick Stein




Comentaris