Naan Nokhodchi (galetes perses de farina de cigrons)

Aquestes exquisides galetes fetes anb farina de cigró torrat són d'origen persa, són fràgils i delicades, de vegades perfumades amb cardamom i / o aigua de roses, fent-les encara més delicades. Els ingredients bàsics no podrien ser més humils; cigrons, sucre i oli, però un cop barrejats en la proporció adequada es converteixen en tota una exquisidesa.

El cardamom i aigua de roses ens porten a mig orient, però imagino que altres sabors o espècies podrien anar igual de bé; pela de taronja ratllada i / o aigua de flor de taronger, vainilla, llimona, potser llavors d'anís, etc.,






IIngredients

125 g de sucre glas
150 g d'oli suau (gira-sol, cacauet, etc.)
1 cullerada d'aigua de roses
Llavors de 4 beines de cardamom verd, en pols.
250 g de farina de cigrons torrats
llavors de sèsam

Preparació

Barrejar el sucre i l'oli, barrejar molt bé fins que estigui molt suau. Una batedora de mà pot ajudar-nos a accelerar el procés.

Afegir l'aigua de roses, cardamom i la farina de cigrons. Amassar bé fins que la massa estigui espessa però manejable.

Formar un cilindre amb la massa d'uns quatre centímetres de diàmetre, embolicar amb paper film transparent, formant un corró. Guardar a la nevera unes quantes hores, millor durant tota la nit perquè la massa quedi ferma.

Quan la massa estigui a punt per fer les galetes, encendre el forn a 150 C. Preparar una safata amb paper de forn.

Posar la massa a sobre d'una taula de fusta i amb un ganivet dentat tallar cercles d'uns 2 cm de gruix. Col·locar-los en la safata preparada i posar llavors de sèsam.

Enfornar les galetes de 20 a 30 minuts o fins que les galetes quedin una mica daurades, però amb cura de no cremar-les.

 

Comentaris