Canelons de llagostins i lluç

Els canelons sempre han estat un plat de festa, potser perquè porten temps a preparar però sempre resulten molt saborosos. Amb peix i marisc són encara més adequats per a celebracions però per descomptat qualsevol excusa és bona per cuinar un bon plat per a la família o els amics.



Ingredients

500 g de llagostins
500 g de lluç (o un altre peix blanc)
Oli d'oliva
250 ml de brou de peix
1 porro
1 fulla de llorer
50 g de mantega
50 g de farina
250 ml de llet sencera
nou moscada
Sal i pebre
Formatge ratllat per gratinar
16 plaques de canelons

Preparació

Començar pelant i tallant el cap als llagostins. Reservar els llagostins.

En una paella daurar els caps i potes dels llagostins amb una mica d'oli d'oliva i afegir el cap de peix deixant que bulli durant uns minuts. Passar-ho tot pel túrmix i colar-ho. El reservem per afegir a la salsa beixamel.

Preparem la salsa beixamel. Fonem la mantega en un cassó a foc i afegim la farina que torrem durant uns minuts. Afegim la llet a poc o poc i sense deixar de remoure perquè no es formin grumolls, després anem afegint el brou de llagostins que hem preparat a el principi. Un cop fet reservem la beixamel.

Després sofregim el porro tallat molt finet en oli d'oliva juntament amb una fulla de llorer fins que comenci a agafar una mica de color. En aquest punt, afegim els llagostins tallats a trossets petits i el lluç esmicolat. Coure durant uns dos o tres minuts i afegir un parell de cullerades de salsa beixamel per lligar la barreja. Deixar reposar mentre preparem la pasta dels canelons.

Bullim els canelons en una olla gran durant 10 minuts, els traiem i tot seguit els posem en aigua freda per tallar la cocció. Estenem un drap de cuina a la taula de treball i col·loquem els canelons bullits a sobre, un a la banda de l'altre.

Amb una cullera anem posant el farcit preparat en cada un dels canelons, els anem col·locant en una safata que hem prèviament untat amb mantega o amb una mica de beixamel.

Finalment posem la beixamel per sobre, espolsem formatge ratllat i ho posem a forn a gratinar fins que quedi daurat.


Comentaris