Mince pies amb nabius

Els mince peus es mengen tradicionalment al Regne Unit durant les festes nadalenques. Es componen de massa trencada farcida de fruits secs, poma, espècies, sèu (greix de bou o moltó) i licors com rom o brandi.

Aquesta recepta és més lleugera que la tradicional, prescindeix totalment del greix en el farciment, i incorpora nabius que aporten frescor.

Els he provat també substituint els nabius frescos amb pomes tallades a trossets i els nabius secs amb panses, gairebé doblant així la quantitat de raïm a la recepta, queda més vistós si s'usen blanques i negres. Aquesta segona versió amb pomes agrada més als tradicionalistes, però a mi personalment m'agrada més amb nabius.



Ingredients per a la pasta brisa

240 g de farina
120 g d'oli (de coco o també d'oliva suau)
El suc d'1 taronja mitjana
Un pessic de sal
sucre glacé

Ingredients per al farciment

60 ml de vi dolç (moscatell, porto)
300 g de nabius frescos
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
2 claus d'olor
75 g de panses
75 g de dàtils tallats a trossets
30 g de nabius secs
El suc i pela ratllada d'una mandarina
2 cullerades de mel
3 gotes d'extracte d'ametlla
½ culleradeta d'extracte de vainilla
50 ml de whisky, brandi o rom
Preparació del farciment

En una cassola gran, poseu el sucre amb el vi dolç a foc suau. Afegiu-hi els nabius, la canyella, el gingebre, claus d'olor, panses, dàtils, nabius secs, la pela i el suc la mandarina. Coure durant uns 20 minuts fins que el líquid s'hagi reduït, remenant de tant en tant.

Retirau del foc i afegiu-hi la mel, extractes d'ametlla i vainilla i finalment el licor escollit. Barregeu-ho bé amb una cullera de fusta fins que es formi una pasta. Guardeu-ho a gerres esterilitzades a la nevera.

Preparación de la masa quebrada

En un recipient posau la farina juntament amb l'oli. Treballeu els ingredients amb els dits (no amb les mans) fins que sembli pa ratllat. No cal que quedi molt ben barrejat, de fet, és millor.

Feu un forat al centre de la massa i incorporeu-hi el suc de taronja barrejat amb un pessic de sal. Enfarinau la taula de treball lleugerament i formau una bola. Guardeu la massa al congelador durant 20 minuts o a la nevera un parell d'hores.

Engrexeu una safata per fer magdalenes o muffins i enfarineu-ho.

Amb l'ajuda d'un corró estenue la massa fins a obtenir un gruix d'uns 3 mil·límetres, ha de ser prou fort per aguantar el farciment. Talleu discs prou grans per cobrir el motlle de manera que sobresurtin una miqueta i empleneu cada un amb la barreja preparada.

A continuació, talleu discs una mica més petits i cobriu cada pastisset a manera de tapa.

Poseu la safata preparada al congelador durant uns 20 minuts perquè s'endureixi la massa.

Mentrestant enceneu el forn a 220 ° C

Treieu la safata de congelador i enforneu-la durant un quart d'hora, fins que els pastissos quedin una mica torrats.

Quan estigui, treieu la safata del forn i quan s'hagi refredat una mica espolseu sucre fi per sobre.

Recepta adaptada de Nigella Lawson.









Comentaris